Fjord Base nytt

02. juli 2024

Samarbeid 
styrker 
regionen

Subsea-aktiviteten i Florø er spirende. På verftet, midt i Florø, har de mer å gjøre enn på lenge. Et eldre ordtak sier «når det går godt på verftet, går det godt i hele Florø», og det stemmer nok. Høy aktivitet hos Westcon Yards betyr mange regionale ringvirkninger.


Hjørnesteinsbedrifter som utfyller hverandre

Vi jobber med en rammeavtale sammen med Westcon Yards. Dette styrker vårt langsiktige samarbeid og kan bidra til å skape forbedret verdiforslag for viktige kunder. Vi er hjørnesteinsbedrifter i Florø, og utfyller hverandre godt. På Fjord Base har vi et stort areal, som er godt egnet for arealkrevende operasjoner. Vi har i tillegg lang erfaring og høy kompetanse innen logistikk og utvikling og drift av infrastruktur. Westcon på sin side har stålkontroll på subsea-utstyr og prefabrikkering. Gjennom denne rammeavtalen vil vi spille hverandre gode ved å utnytte hverandres unike kompetanse. Vi skal få ting til som vi ikke hadde klart alene.

- Vi opplever stor pågang og økt aktivitet innenfor subsea fabrikasjon. I den forbindelse er vi avhengig av mer produksjonsareal og tilgjengelig kai. Ved å samarbeide med Fjord Base kan vi flette sammen den beste kompetansen innenfor subsea mobilisering, logistikk og fabrikasjon, slik at vi kan tilby våre kunder et enda mer helhetlig konsept. Dette er bare starten! - Leder for Subsea og Fabrikasjon hos Westcon Yards Florø, Ole Anders Smørdal.

På havets bunn i mange tiår

I første omgang er rammeavtalen knyttet mot subsea-aktivitet. – Vi ser at det kommer mer og mer subsea-aktivitet, og det henger sammen med høy aktivitet i Nordsjøen. Det er kjempespennende, og noe vi er glade for å hjelpe hverandre med. Når vi samarbeider godt vil arbeidet bli mer effektivt, forteller leder for salg, marked og kommunikasjon, Bjørn Erik Kringstad.

Spools er lange rørstykker som installeres på havbunnen for å knytte sammen strukturer og rørledninger på havets bunn. Generelt står subsea-utstyr på bunnen av olje-og gassfelt i mange år. Det stiller naturligvis strenge krav til produksjonen. Spoolene som bygges her nå danner grunnlaget for et godt samarbeid på lignende prosjekt i framtiden.

Skryt til femminutters-regionen

Et Fjord Base og Westcon samarbeid er ikke helt nytt. Det har vi gjort i mange år. Men, mer sporadisk enn nå. Denne gangen har vi formalisert samarbeidet bedre for å være konkurransedyktige. Vi ser en større mengde aktivitet, og det vil vi levere godt på. Samtidig ser vi flere av de samme utfordringene. Det er ikke til å legge skjul på at rekruttering av fagfolk blir en flaskehals fremover. Ved et større samarbeid kan vi jobbe sammen for å finne de beste hodene og få de til Florø.

Området vårt er unikt, og Florøs femminutters-region fortjener mer honnør. Her er kort vei til alt, en flyplass nesten i sentrum, og sjøveien i umiddelbar nærhet. Vi har alltid hatt en kultur hvor vi ikke hviler på laurbær. Vi må lage våre egne arbeidsplasser, og sørge for aktivitet i kystbyen. Det samme gjelder Westcon – og vi vet begge hvor viktig godt samarbeid er for å lykkes.

– Det er fantastisk med all aktiviteten som skjer på verftet for tiden. Både denne store subsea-satsingen, samt den langsiktige avtalen med Forsvaret. Vi håper florøsamfunnet heier på oss når vi skal ut og konkurrere på store prosjekt, avslutter Bjørn Erik smilende.

Kontakt

Kontaktinformasjon

Bjørn Erik Kringstad

Bjørn Erik Kringstad

Leder salg, marked og kommunikasjon