Stolt støttespiller
13. september 2024
Foto: Cecilia Molander
Foto: Cecilia Molander
Det er en viktig tradisjon for oss. Årets spel gikk av stabelen i juni, med fullsatte tribuner og utsolgte forsyninger. Kinnaspelet er et stort lokalt arrangement, og har aktører fra ulike miljø og alder. I år var det 135 mennesker på scenen. Alt fra bygdefolk, vikinger, danske soldater, munker og musikere viste seg fra sin beste side på Kinn. Omtrent 40 av disse er under 16 år. I tillegg var det 25 personer fra Teater Vestland.
Velkommen til Teateret ved Havet
Blått hav og høy himmel, Kinnaklova og den gamle steinkirken fra 1100-tallet er det som møter deg på Kinn. Her på strandkanten, så langt vest du kan komme i Norge, ligger en av de eldste kirkene i landet – der ingen skulle tro at noen ville bygge en kirke. Ingen vet sikkert hvem som bygde den, men gamle legender forteller om hellige menn fra øyrikene i Irskesjøen som bosatte seg her, trolig på 900-tallet.
Songen ved det store djupet
Kinnaspelet "Songen ved det store djupet" handler om da den danske kongens fogd kommer til Kinn i 1537 og kunngjør at pavekirkens tid er over. Kongen skal nå eie alt kirkegodset, og en ny, luthersk prest skal settes inn. Dette er en vanskelig beskjed å formidle til bygdefolket på Kinn, som er i ferd med å feire Seljumannamesse. Publikum tas med tilbake til 900-tallet og bygdefolkets eget "lille kirkespill" om prinsesse Sunniva fra Irland, som flykter fra vikingkongen Ramn som vil gjøre henne til dronning. Sammen med sitt følge legger hun ut på havet i båter uten seil, ror og årer, og lar vind og havstrømmer bestemme kursen. Hun driver i land på Selja og blir senere St. Sunniva, Vestlandets helgen. Båtene kommer bort fra hverandre, og søsteren Borni driver i land på Kinn. Ifølge legenden er det hun som skal ha sørget for byggingen av Kinnakyrkja.
Foto: Cecilia Molander
Leder salg, marked og kommunikasjon
+47 940 55 630