Baseprofil

19. juli 2022

Baseprofilen 
Terje 
Nordal

I tillegg til å være en eminent formann og sjåfør, sier ikke Terje nei til et foto oppdrag i ny og ne.

Terje Nordal starta som maskinfører hos FTA (Florølandet Transportarbeiderlag, losse- og lasteforening) i 1998. «Jeg kjørte i hovedsak trekkvognen i de åra. Fra 2002 har Saga Fjordbase vært arbeidsgiveren – men arbeidet har vært mye det samme». I dag er Terje formann og har mer med organisering og tilrettelegging av operasjoner å gjøre.

Det er mye både for- og etterarbeid når en båt med rør skal losses. Løfteutstyret skal klargjøres og være på plass før båten klapper til kai. Etter en hektisk lossing, der rørene skal i ulike retninger må ting ryddes tilbake på plass igjen.

En vanlig dag på jobben

På spørsmål om hvordan en helt vanlig dag på jobben arter seg, så er ikke svaret helt entydig. Ingen dager er like, men her er mye rør og røre, ler Terje. For noen dager siden kom en båt fra Japan med 4800 tonn rør til basen. Da lossa vi alle røra og la de i bukkesett. Så skal noen av rørene videre til Aberdeen, og andre skal videre til andre norske kystbaser. Vi ser at det er en tendens til at båtene haster videre til neste oppdrag, og at mer og mer går videre med bil herifra. Dette har nok sammenheng med verdenssituasjonen akkurat nå.

Det er veldig kjekt her, og folka som jobber her er utrolig flinke. Vi jobber godt i lag. Det er rett og slett alltid gøy å gå på jobb!

Kjekk og fremtidsrettet arbeidsplass

Terje er kjent som en jovial og likendes kar, med omsorg for alle han har rundt seg – og selv skryter han av sine medarbeidere. Det er veldig kjekt her, og folka som jobber her er utrolig flinke. Vi jobber godt i lag. Det er rett og slett gøy å gå på jobb. Selv om verdensbilde kan være skremmende så har jeg stor tro på at basen vil være her i overskuelig fremtid. Vi har spenstige eiere og flinke folk i alle retninger – som tør å gå nye veier.

Viktig å tenke nytt

Satsingen på fisk og andre grønne retninger er nødvendig – en må bare bruke litt tid på det, så blir basen en sikker arbeidsplass for flere generasjoner, sier Terje. Alt vi jobber med er interessant og spennende, men noe av det som har vært mest utfordrende de siste åra var lagring og utskiping av vindmøllene.

Det var mye arbeid med lasting og lossing av både båter og biler – og mye logistikk som skulle gå sammen. Da kokte det litt, og da er det ekstra kjekt å være formann – og se hvor godt folk jobber sammen.

Fotball, fotball og fotball

På spørsmål om hva privatmannen Terje Nordal er opptatt av, er svaret klart og entydig; fotball, ja veldig mye fotball! Leeds United er det store laget, og jeg er veldig fornøyd med at vi klarer å holde oss i Premier League, smiler entusiasten. Jeg har reist mye på kamper, før pandemien kom, men de siste årene har vi holdt oss hjemme. Florøfotballen er selvsagt også viktig.

Det er aldri kjedelig med fotball!

Aldri arbeidsledig med hus og hage

Ting må roe seg litt før jeg setter kursen mot kamper utenlands. I koronatiden har det vært godt å ha svigerforeldre med hus i Bremanger å reise til, for vi trenger å lufte oss litt i feriene. Ellers er det alltid noe å gjøre i hus og hage. Ting skal vedlikeholdes, fikses og males. Med hus, terrasser og hage blir en aldri arbeidsledig.